Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

(DOWNLOAD) "Diabetespsykologi" by Jan Haug # Book PDF Kindle ePub Free

Diabetespsykologi

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Diabetespsykologi
  • Author : Jan Haug
  • Release Date : January 09, 2020
  • Genre: Medical,Books,Professional & Technical,
  • Pages : * pages
  • Size : 839 KB

Description

I Diabetespsykologi förmedlas kunskap och insikter som underlĂ€ttar för dig som har diabetes. Insulinregleringen Ă€r en psykologisk utmaning som Ă€r oupplösligt förknippad med livet med diabetes. Alla mĂ€tningar, berĂ€kningar och all oro tĂ€r pĂ„ ens kra­fter, vilket Jon Haug kallar diabetesslitage.
Han betonar vikten av att stabilisera blodsockret inom vissa grÀnser, snarare Àn att fokusera pÄ enskilda vÀrden, kost och livsstil. Han visar hur du psykologiskt kan förhÄlla dig till oro och ilska och pÄverka dina blodsockervÀrden. Du fÄr ta del av gedigen psykologisk kunskap och forskning som hjÀlper dig till ökad livskvalitet pÄ dina villkor.
Boken Àr fackgranskad och anpassad till svenska förhÄllanden av Agneta Lindberg, specialistsjuksköterska inom diabetesvÄrd och ordförande i Svensk förening för sjuksköterskor i diabetesvÄrd.
Sagt om boken:
Äntligen en bok om diabetes som kombinerar psykologisk kunskap med gediget kunnande om sjukdomen och vad livet med diabetes innebĂ€r. Till skillnad mot annan litteratur om psykologi och diabetes fokuserar Jon Haug inte pĂ„ hinder och svĂ„righeter utan pĂ„ att ly­fta fram mĂ€nniskors förmĂ„gor att klara av utmaningar.
Therese Anderbro, Leg. psykolog, leg. psykoterapeut, handledare i KBT, med.dr
Ett mÄste för alla med diabetes bÄde ny och erfaren och för dig som har nÄgon i din nÀrhet med diabetes. Boken borde vara obligatorisk för alla vÄrdutbildningar inom diabetesomrÄdet. Varje individ mÄste utveckla sin egen strategi för att klara av alla utmaningar som livet med diabetes innebÀr denna bok kan vara en hjÀlp pÄ vÀgen.
Agneta Lindberg, Ordförande i Svensk förening för sjuksköterskor i diabetesvÄrd (SFSD)


Download Free Books "Diabetespsykologi" PDF ePub Kindle